Loading...

(Just one moment)

Aktuelno

U nedelju 29.11.2020. godine u Varšavi (Poljska) održano je takmičenje za dečiju pesmu Evrovizije. Izvodjače je ocenjivala publika (50% bodova) i nacionalni žiri svake zemlje učesnice (50% bodova).

Ispred svake zemlje učesnice delegirano je pet članova žirija: troje muzičkih profesionalaca i dvoje dece koja se bave muzikom. Andrija Čikić je bio član našeg nacionalnog žirija.


VIRTUOZI V4+

Televizijski šou program „Virtuozi“ postoji u Mađarskoj poslednjih šest godina i okuplja, promoviše i motiviše mlade talente klasične muzike. Srbija i Radio televizija Srbije dobili su poziv da se priključe ovom takmičenju koje je prošireno na internacionalni nivo pod nazivom Virtuozi V4+ i okupilo je zemlje Višegradske grupe – Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku i Srbiju koja ima status specijalnog gosta. Slogan „Virtuoza V4+ jeste – Sviramo zajedničkim jezikom

Radio televizija Srbije organizovala je izbor srpskih predstavnika za takmičenje u Budimpešti – raspisan je javni poziv na koji se prijavilo preko 60 mladih talenata iz cele Srbije. Po propozicijama pravo učešća imaju instrumentalisti uzrasta do 18 i pevači do 20 godina.

Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka izabrala je 30 najboljih za audiciju koja je održana u studiju 8 u Košutnjaku.

Ovo je emisija o mladim talentima Srbije od kojih je svako poseban i s pravom može da ponese titulu virtuoza.

Andrija Čikić učesnik je ove audicije 30 najboljih mladih muzičara Srbije!

Andrija Cikic, audicija Virtuozi V4+
Andrija Cikic, audicija Virtuozi V4+
Andrija Cikic Virtuozi V4+

28. REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ SOLFEDJA I TEORIJE MUZIKE

Na 28. Republičkom takmičenju iz solfedja i teorije muzike (VB kategorija/teorija muzike) koje je održano 8.11.2020 u Beogradu, Andrija je osvojio Prvu nagradu sa osvojenih maksimalnih 100 poena